ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟ 8ημ (ΖΑ)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24/10 & 12, 23/11 & 07/12
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΙΜΗ από: 640€

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ...ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ-ΛΟΝΔΙΝΟ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΒΑΤΕΡΛΟ-ΓΑΝΔΗ-ΜΠΡΥΖ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΞΦΟΡΔΗ-ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ

8 ημέρες

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την έδρα της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Άφιξη στις Βρυξέλλες και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και δείπνο.

2η ΗΜΕΡΑ :ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, που είναι το σύμβολο της πόλης ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Χρόνος ελεύθερος. Αναχωρούμε για την γραφική Γάνδη,  μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Εκεί θα δούμε έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρυζ. Θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι της πόλης . Στην συνέχεια αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΤΕΡΛΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ημέρα ελεύθερη. Για όσους επιθυμούν αναχώρηση  για το μνημείο του Βατερλό στο σημείο που έγινε η τελευταία  μάχη του Ναπολέοντα Α΄ στις 18 Ιουνίου 1815 και  αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ :ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τη πόλη που «επιπλέει» το Άμστερνταμ. Άφιξη και επίσκεωη στον παραδοσιακό “Μύλο του Rembrandt” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό “Rijksmuseum”, η πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός. Θα θαυμάσουμε  επίσης την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό περίπατο στην περίφημη συνοικία «Τα Κόκκινα Φανάρια» - Red Light District.Επιστρφοφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

5η ΗΜΕΡΑ :ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ (EUROTUNNEL)

Πρόγευμα και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη στο Λονδίνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα . Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου, το σημείο και αξιοθέατο από όπου ξεκινάει η ιστορία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, θα συνεχίσουμε με το Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μας είναι ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ:ΛΟΝΔΙΝΟ-ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ & ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ )

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη μας εκδρομή στην επαρχία της Αγγλίας. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις της Αγγλίας αλλά και όλου του κόσμου. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον αφού περιηγηθούμε πανοραμικά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του, το δημοτικό σχολείο που εκπαιδεύτηκε, το σπίτι της Χάρβαρντ και άλλα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για την πτήση της επιστροφής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 24/10 , 12/11, 23/11, 07/12

***ΔΩΡΟ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ**

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

640 €

Μονόκλινο

820 €

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφής
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικου
 • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις,Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Είσοδος μουσείων

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προκαταβολή με πτήσεις low cost εταιριών δεν επιστρέφετε.

  ΠΤΗΣΕΙΣ

  24/1O

  RYANAIR  Αθήνα – Βρυξέλλες  16:00 – 18:30

  EASYJET  Λονδίνο - Αθήνα     13:35 - 19:15

  12/11

  RYANAIR  Αθήνα – Λονδίνο  06:30 – 08:40

  RYANAIR  Βρυξέλλες – Αθήνα  06:50 - 11:00

  23/11

  RYANAIR  Αθήνα – Βρυξέλλες 09:30 – 12:00

  EASYJET  Λονδίνο - Αθήνα   13:35 - 19:15

  07/12

  RYANAIR Αθήνα – Λονδίνο  15:45 – 17:45

  RYANAIR Βρυξέλλες - Αθήνα 06:50 - 11:00