ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ 5ημ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/12 & 03/01
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΙΜΗ από: 450€

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  – ΜΠΡΝΟ - ΚΑΣΤΡΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα.  Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την Κρακοβία. Πρώτος σταθμός το Μπρνό  που είναι η  δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τσεχίας.  Πέρα από το ιστορικό κέντρο του, αξιοπρόσεχτη είναι η ιδιαίτερη γραμμή των κτιρίων σε σύγχρονους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς: αναμφισβήτητα, το αριστούργημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι η βίλα Τούγκενχαντ, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Μίες Βαν Ντερ Ρόχε. Χτίστηκε περίπου πριν εβδομήντα χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα αποτελεί έκφραση του στυλ που αντιπροσωπεύει. Το κτίριο αποτελεί κλασσικό δείγμα αρχιτεκτονικής και παρουσιάζεται ως κύριο θέμα σε πολλά βιβλία και ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Ολομουτς, η  πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μοράβα και μαζί με το Μπρνό αποτελεί το ιστορικό, πολιτικό, θρησκευτικό και μορφωτικό κέντρο της Μοράβιας.  Θα θαυμάσουμε  τη  Στήλη της Αγίας Τριάδας ένα από τα ανακηρυχθέντα  Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Oυνέσκο  καθώς και το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας και το Πανεπιστήμιο Παλάτσκι το οποίο ιδρύθηκε το 1573  από το τάγμα των Ιησουιτών Μοναχών. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία  με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα  ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση  θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια, όλα βάσει των παλιών σχεδίων πριν τις καταστροφές του Β´ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Βασιλιάδων της Πολωνίας όπου βρίσκονται ο Καθεδρικός ναός, το Ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στη πόλη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε ένα από τα πολλά και σημαντικά μουσεία της πόλης. Περιπλανηθείτε στα υπέροχα μεσαιωνικά καλντερίμια της πόλης μέχρι την κεντρική  πλατεία που δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε που μέσα και γύρω από αυτό υπάρχουν πολλά μαγαζιά,  εκθέσεις αλλά και υπαίθριες αγορές. Απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα όμορφα και ιδιαίτερα καφέ της πόλης ή ανηφορίστε στο λόφο Βαβέλ με το υπέροχο πάρκο που το περιβάλλει. Διανυκτέρευση.

3η μέρα  ΚΡΑΚΟΒΙΑ–ΑΟΥΣΒΙΤΣ– ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιοχή Βιελίτσκα 15 χλμ. νότια της Κρακοβίας όπου και θα επισκεφθούμε το περίφημο αλατωρυχείο. Ο θεσπέσιος συνδυασμός ορυχείων και θαλάμων που είναι λαξεμένοι πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα από τους πολυελαίους μέχρι τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, είναι φτιαγμένα από αλάτι. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί από την Unesco στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αναχώρηση για τα κρεματόρια των Ναζί, το Άουσβιτς και το Μπίκερναου, όπου και θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου. Κατά  τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Επιστροφή στην Κρακοβία το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΚΡΑΚΟΒΙΑ  – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Νωρίς το απόγευμα θα κάνουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό στη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε  ακόμα περισσότερα αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί μουσεία ιστορίας και μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

5η μέρα:   ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα  μεταφερθούμε  στο αεροδρόμιο  για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά τα βράδυ.

Τιμή Κατ'άτομο

Αναχωρήσεις: 23/12 & 03/01

 

Early Booking

Κανονική Τιμή

Δίκλινο

450 €

500 €

Μονόκλινο

550 €

600 €

Παιδί 2-12

395 €

445 €

Φόροι Αεροδρομίου

150 €

Σημειώσεις

 • Early Booking ισχύει μέχρι 06 Νοεμβρίου ΄17
 • Η  παιδική  τιμή  είναι για παιδιά μέχρι 12 ετών με  διαμονή στο ίδιο  δωμάτιο  με 2 ενήλικες.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μπρατισλάβα  – Αθήνα με ναυλωμένη πτήση.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.  (Double Tree by Ηilton  Krakow, Hotel Premier Bratislava ή παρόμοια).
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,  ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Go box (15€ ).

Σημειώσεις :

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση :  Go2Sky Αθήνα – Μπρατισλάβα   05.00   07.15

Επιστροφή : Go2Sky Μπρατισλάβα – Αθήνα   23.20   03.00