ΠΡΑΓΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7ημ (ΖΑ)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 29/10, 05/11, 12/11, 19/11, 26/11, 03/12, 10/12, 17/12
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ημέρες
ΤΙΜΗ από: 540€

ΠΡΑΓΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ-ΔΡΕΣΔΗ-ΠΟΤΣΔΑΜ

7ημέρες

1η ΗΜΕΡΑ :ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο του Σόνενφέλντ αναχωρούμε για Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Αργότερα θα κάνουμε μια πρώτη βόλτα να θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη φωταγωγημένη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Θα ξεκινήσουμε με τη ξενάγηση της Καστρούπολης , την Ακρόπολη της Πράγας όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε τη ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Θέατρο Νόστιτς, την  Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα Αγίων που είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε τα γραφικά σοκάκια της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρεσυση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΗ)

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Σας προτείνουμε μια φανταστική εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι. Ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονμάστηκε “Βασιλική Πόλη” απ΄τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος ο 1ος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ και ο Μάρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα Υγείας & Ανανέωσης της Κεντρικής Ευρώπης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΔΡΕΣΔΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρόγευα. Αναχώρηση για την <<Φλωρεντία του Βορρά>> όπως την αποκαλούν, βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε πανέμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο. Θα δούμε επίσης την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε στο Βερολίνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο & τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Ξεκινάμε την ξενάγησή πόλης. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτήρια σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάτεν. Το τέλος της ξενάγησης αφιερώνεται στο ένα από τα ωραιότερα μουσείο της Ευρώπης, αυτό της Περγάμου Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, το Πότσδαμ. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά της τοπία, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο "Σανσουσί" (Sanssouci), που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και θα έχουμε . Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε  στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την  Παλιά Αγορά, η οποία αποτελεί και την κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκκλησία St.-Nikolai, ο κήπος Lustgarten και το ιστορικό δημαρχείο σχηματίζουν μέχρι σήμερα ένα συγκρότημα με αριστοκρατικό αέρα. Ελεύθερος χρόνος Επιστροφή στο Βερολίνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο & δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ :ΒΕΡΟΛΟΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 29/10, 05/11, 12/11, 19/11, 26/11, 03/12, 10/12, 17/12

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

540 €

Τιμή Μονόκλινου

690 €

Διατροφή: Ημιδιατροφή ( πρωινό & δείπνο)

Περιλαμβάνονται   οι φόροι αεροδρομίων

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφής.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικο.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις,Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα
 • Είσοδος μουσείων

Κόστος προαιρετικής εκδρομης:

 • Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι  40ευρώ
 • Εκδρομή στο Πότσδαμ      40ευρώ

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προκαταβολή με πτήσεις low cost εταιριών δεν επιστρέφετε.

   

  ΠΤΗΣΕΙΣ

  ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ

  14:10 - 16:30

  ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

  11:40 - 15:30